marți, 22 aprilie 2008

Jeana nu e moarta, Iasul se transforma...

Daca e sa ma iau dupa ultimele declaratii ale lui Adominitei si sa cred in asa zisele proiecte ale lui Nichita, orasul Iasi ar putea deveni „Capitala SF-urilor”

In scurt timp vom depasi Parisul, inca 3-4 spectacole de lumini si lasere si minunatul nostru oras va fi supranumit „ Orasul Luminilor”. Propun ca pana in 2020 sa construim un metrou subacvatic de-a lungul raului Bahlui, astfel am avea posibilitatea sa concuram si cu Boston. Vom exporta lalele in Olanda iar Pitestiul isi va pierde renumele de „Orasul lalelelor”

Dulcele trag al Iesilor va fi in acelasi timp: Capitala Moldovei, Capitala culturala ( sau mai bine zis Capitala Contraculturii), Capitala Economica, Capitala Lalelelor, Capitala Luminii, Capitala Estului, Capitala Fotbalului Romanesc ( prin 2200 si ceva), Capitala Muzicii ( Playback-ului), Capitala 600, va mai fi numit si „Iasul – laborator de proiecte neimplementate” sau Orasul Gri.

Apropierea alegerilor locale stimuleaza gandirea de lemn a celor 2 candidati si din lipsa unei viziuni de ansamblu asupra pietei economice a Iasului simt nevoia sa improvizeze si sa vorbeasca in clisee .


Realitatea este cu totul alta, ajunge sa privim doar 3-4 articole din presa locala de azi:

" Absolvent de medicina, caut de lucru in orice domeniu - Someri in halate albe"

" Judetul Iasi este pe locul al doilea in tara la numarul de someri"

Blocurile pentru medici, paradisul buruienilor

RATP Iaşi- în pragul prăbuşirii financiare”

Poate domnul Primar ar trebui sa ma citeasca si alt ziar, nu numai Curierul, iar Adomnitei sa convinga mai intaii colegii lui de partid ca poate sa aduca un miliard de euro la Iasi, si dupa aia sa inceapa sa promita iesenilor sume astronomice.

E timpul sa renuntam la clisee si sa nu ne mai pacalim cu imaginea de basm a Iasului.

Niciun comentariu: