luni, 31 martie 2008

Invenţii demne de secolul XXI

În secolul XXI, oamenii de ştiinţă inventează tot felul de lucruri care de care mai interesante şi folositoare pentru omenire. Dacă Tomas Edison a descoperit becul şi Bell a inventat telefonul, în zilele noastre, japonezii au “adus pe lume” şoricelul care nu se teme de pisici. În acelaşi context, mă întreb cum aş putea face ca italienii să nu se mai teamă de ţigani, rromi (le spuneţi cum vreţi...)


S-a mai descoperit „hormonul generozităţii”, cred că studiul de caz a fost făcut pe Gigi Becali... sau mai nou pe Gheorghe Nichita.

Cei de la Nosthwester University din Illinois au ajuns la concluzia că muzica îmbunătăţeşte capacitatea verbală. Oare a ajuns la ei vreun CD „minune”? Acolo vocabular şi licenţe poetice...


De femei ce să mai spun... parcă suntem cobai la câte studii se fac pe seama noastră.... de la ce culoare ar trebui să aibă lenjeria intimă şi cum influenţează aceasta personalitatea... la cum arată femeia ideală. (Nu ştiţi cum arată femeia ideală? Vă spun eu... are 29 de ani, 1,63 m înălţime şi 50 de kg. Ideală pentru ce?)


O echipă de cercetători de la Universitatea din California a realizat un studiu care arată că „gena shopping-ului” există... şi că femeile au un talent înnăscut pentru cumpărături. Asta da descoperire, trebuia să fii un geniu să-ţi dai seama. Un psiholog de la Universitatea Washington a observat că persoanele care au băut cantităţi nu foarte mari de alcool... nu mai observă lucrurile neaşteptate dar importante, cum ar fi o gorilă! (da, am scris bine: GORILA). Nu-i gorila! Uite gorila!


Ce să faci ... în viaţă nu poţi să le descoperi pe toate!


De presa. Altfel...


Niciun comentariu: