miercuri, 6 mai 2009

Crin si sportul national

Am scris anul trecut un articol despre tinerii din Romania si am prezentat cateva cifre ingrijoratoare despre situatia lor. Guvernul de atunci, un guvern stangaci care se credea de dreapta , avea alta treaba, sa se laude ca economia duduie, sa concesioneze petrolul, sa-l dea jos pe Basescu.

Vocea lui Tariceanu a amutit brusc dupa ce si-a terminat mandatul, a iesit in fata un alt domn “liberal” Antonescu. Pentru ca din opozitie nu mai are cu ce se lauda, Crin Antonescu tot iese in conferinte de presa si trage in Presedinte si in actualul Guvern. La inceput mi-am zis, ok! Trebuie sa spuna si el ceva. S-a luat de Elena Basescu, de Traian Basescu, de Emil Boc, de Elena Udrea mai nou o ataca si pe Monica Iacob Ridzi. Ma intreb cum se pot simti tinerii reprezentati de Crin Antonescu sau de PNL? Cu prima ocazie cand se face ceva pentru tineret, Antonescu se arata deranjat ca Monica Iacob Ridzi joaca fotbal.

”Obezitatea si sedentarismul sunt doua dintre problemele grave cu care se confrunta cetatenii Uniunii Europene, probleme cauzate, in mare parte, de lipsa de miscare si de alimentatia nesanatoasa. Aceasta situatie se va agrava in anii urmatori, daca nu sunt luate masuri rapide si imediate. Statisticile arata ca, in perioada imediat urmatoare, peste 20% din populatia adulta a Uniunii Europene va suferi de obezitate, ceea ce inseamna aproximativ 150 milioane de persoane. Ceea ce este grav este faptul ca obezitatea a atins, in ultimii ani, din ce in ce mai multi tineri, estimandu-se ca 15 milioane de copii si adolescenti sufera din cauza acestei boli, numarul lor crescand cu 400.000 anual”, a declarat Monica Iacob-Ridzi pe site-ul MTS

Cred ca sunt destule motive ca Ministrul Tineretului si Sportului sa joace fotbal, tenis, volei si sa practice orice alt sport alaturi de tineri. Nu face decat sa incurajeze sportul de masa si sa scoata din amorteala oamenii. Da, si tineretul are nevoie de o zi sa sarbatoreasca, asa ,cum a fost la Costinesti si in toata tara. Da, si tineretul are nevoie de un Minister care sa-l reprezinte. Tineretul are nevoie sa faca sport. Educatie se face si prin sport! O natiune este reprezentata si prin preformantele sportive.

Nadia Comaneci, Gabriela Szabo, Elisabeta Lipa, Ilie Nastase, Gheorghe Hagi, Ivan Patzaichin, Adrian Mutu si Leonard Doroftei sunt sportivi care au facut performanta in copilarie sau la 20-30 de ani. Tinerii aduc medalii Romaniei, tinerii ne reprezinta la Olimpiade, tinerii fac performanta in arta si sport. Tinerii sunt motorul dezvoltarii Romaniei dar in ziua de azi lumea vede doar medalia nu si nevoile sportivilor.

Cat despre comentariile lui Crin Antonescu mai bine ne-ar spune si noua care sunt realizarile lui ca Ministru al Tineretului si Sportului in guvernul CDR din perioada 1997-2000.
Sportul national al politicienilor este atacul si eliminarea celorlalti, nu sa construiasca ceva, aruncarea responsabilitatii de la unul la altul e un alt sport preferat de ei si fac performanta in a arata cu degetul. Eu zic sa ne folosim de sportul mintii si sa le dam sah mat unor politicieni, poate asa vor invata si ei ca a aprecia sportul nu inseamna sa te fotografiezi pe aeroport cu sportivii care se intorc de la competitiile internationale cu numeroase medalii.


Articol publicat si pe echipa de imagine

Niciun comentariu: