joi, 12 martie 2009

Confruntare liberala sau dublu atac la Traian Basescu ?


Presa a tratat cu mult interes confruntarea liberala, dar este o confruntare reala sau un scandal creat doar ca PNL sa revina in atentia mass-mediei? Viata politica detine un rol important in jurnalismul romanesc. De saptamani bune in atentia presei este Guvernul Boc, Adrian Nastase, Mircea Geoana, Elena Basescu, Alina Mungiu, locul confortabil din opozitie i-a pus in umbra pe liberali. Fenomenul manipularii cu ajutorul presei nu se afla in criza.Un moderator care a fost mai degraba gazda decat jurnalist si doi lideri liberali care si-au facut temele impreuna.

Citeam pe hotnews acuzatiile pe care si le aduc unul altuia. Nu sunt decat niste acuze puerile si infantile, nu afecteaza cu nimic imaginea PNL-ului, nici imagina lor , nu fac decat sa puncteze cateva aparintii in presa si sa mai adune cateva atacuri la persoana lui Traian Basescu, pentru ca orice discurs a liderilor liberali se termina cu o lovitura catre Presedinte.

Acuze aduse de C.P. Tariceanu lui Crin Antonescu
- Nu-si asuma responsabilitati. A refuzat in doua randuri a fi ministru in guvernul Tariceanu
- A avut cele mai multe absente in Parlamanet intr-un mandat din postura de lider de grup al liberalilor
- Nu are experienta
- Are discursuri frumoase, romantice, dar goale, care nu spun nimic omului obisnuit
- Nu a condus o firma in viata lui si nu are experienta ca lider
- A stat "pe tusa" in lupta cu Traian Basescu si PSD "Eu vorbesc despre Romania mandra si prospera, iar dumneavoastra vorbiti romantic. In politica asta nu e un compliment"."Daca am fi stat toti in randul 2-3 ca el atunci proiectul lui Traian Basescu de a distruge PNL-ul ar fi avut succes si ne-am fi zbatut tot undeva pe la 7%." "Cand ai adversari importanti precum Traian Basescu trebuie sa te duci cu un candidat capabil si nu numai cu vorbe frumoase. Simpla nebunie nu e suficienta."

Acuzele lui Crin Antonescu la adresa lui Calin Popescu Tariceanu
- A luat numeroase decizii importante fara sa consulte partidul
- Actiunile lui au adus PNL imaginea unui partid al bogatilor, al grupurilor de interese
- Nu comunica eficient
- A avut rezultate bune ca premier dar nu suficient de bune
- Nu crede ca are puterea sa-l invinga pe Traian Basescu"Fata de Calin Popescu Tariceanu eu am acea nebunie necesara ca sa ma bat cu Traian Basescu la presedintia Romaniei."

PNL nu a facut decat sa mearga pe modelul PSD, dezbaterile din interiorul partidului aduc rating pentru ca in ziua de azi stirile, emisiunele sunt despre persoane, nu despre teme sociale, economice sau politice. In ceea ce ii priveste pe liberali totul se rezuma la un singur nume Traian Basescu, pentru ei campania electorala a inceput deja.

O privire aruncata in presa din data de 11 martie nu face decat sa imi confirme cele spuse mai sus.

GANDUL - Tariceanu i-a scris lui Basescu: „Nu credeam ca am sa-l vad pe presedintele Romaniei cum sta in genunchi si cerseste de la FMI”
GARDIANUL- Scheme liberale. Antonescu, atacat de Tariceanu cu Isarescu

ZIUA -Crin este peste Calin

COTIDIANUL -Crin Antonescu şi Tăriceanu ofera “pe surse” presei scoruri astronomice, fiecare în favoarea sa.
GANDUL -INTERVIU Presedintele PNL anunta ca va candida si el la prezidentale/Tariceanu: „O sa-l înving. Traiane, trezeste-te, avem o problema serioasa!“

GANDUL -Despre dusmanul Basescu: „El e total debusolat...eu candidez ca lider al opozitiei”

GANDUL -Despre Crin Antonescu: „Specialist în talk-show-uri, nu stie sa conduca”

Obiectivul principal in acest moment la PNL pare a fi castigarea Presedentiei, e un obiectiv idealist pentru ca PNL nu are forta necesara de a castiga pe cont propriu. Daca este cineva care trebuie sa se trezeasca, nu este Traian Basescu, ci PNL care are o abordare gresita pentru un partid liberal. Ar trebui sa se axeze mai putin pe distrugerea lui Traian Basescu si pe criticarea Guvernului Boc daca vor sa devina o alternativa credibila.

Sursa: www.hotnews.ro

Un comentariu:

Anonim spunea...

Argumentele de acuzatii ale lui Crin Antonescu la adresa lui Tariceanu nu sunt plauzibile. Nu sunt argumente convingatoare, dar scot in evidenta faptul ca Crin il considera pe Tariceanu un adversar redutabil.