luni, 2 martie 2009

Canibalism politic

Eu stiam ca antropofagia a disparut o data cu domesticirea animalelor salbatice dar se pare ca in politica romaneasca gasim ambele tipuri de canibalism in curtea aceluiasi partid.

Prima forma de canibalism se numeste endocanibalism- cand se mananca membri ai propriului grup uman (familie, trib) si o intalnim la Miron Mitrea: „Pana nu-i rup beregata lui Geoana nu ma las!”

A doua forma se numeste exocanibalism - cand se mananca membri ale altor grupuri umane. De aceasta forma sufera Adrian Nastase si Marian Vanghelie.

Adrian Nastase : - „In masura in care PSD va merge cu o varianta foarte linistita, moale, o varianta fara dinti in campania electorala, un astfel de candidat are sanse mai mici.”


Marian Vanghelie – „Vrem un candidat cu dintii tari care sa sfarame capatana adversarului”

Se vorbeste mult in presa de tanara generatie de politicieni care se vrea a fi altfel, ma intreb cum poate fi altfel cand criteriile de promovare sunt atat de primitive:
„Intrebat cum va fi identificat acel candidat cu "dintii tari", Vanghelie a raspuns: "Il gasim, il verificam. Stiti care e formula la serpi, cum li se verifica dintii? Aceasta formula o aplicam. Gasim unul cu dinti foarte tari. In momentul in care prinde capatana celui care trebuie, sa i-o sfarame".


Pe mine cartile si specialistii in comunicare politica ma invata ca un lider bun trebuie in primul rand sa-si cunoasca valoarea, sa fie responsabil, integru, sa fie deschis la schimbare si sa aiba viziune, strategie si la randul lui sa creeze alti lideri. Probabil de aceea fac parte din Partidul Democrat Liberal si nu din PSD.

Sursa: HotNews.ro

Niciun comentariu: