luni, 16 noiembrie 2009

Mircea Geoana si maximele populare.

Cel mai mare dusman al lui Mircea Geoana s-a dovedit a fi chiar Mircea Geoana. Desi dansul a lansat provocarea lui Traian Basescu pentru a participa la o dezbatare pe teme de interes national, Geoana a preferat sa se joace de-a v-ati ascunselea. A fugit in zona Munteniei, cat mai departe de Cluj, acolo unde avea loc confruntarea electorala.


Pitit bine in spatele lui Ion Iliescu si al lui Marian Vanghelie, liderul PSD-ist a prins glas sa strige „marii adunari” din Braila din doar 700 de persoane) promisiunile electorale. Nici nu stiu ce e mai grav: faptul ca nu a avut curaj sa participe la confruntarea de la Cluj sau faptul ca i-a mintit pe braileni. Uitand ca a fost pentru 9 luni la guvernare, Mircea Geoana promite ca din 2010 se va ocupa de criza. Ma intreb de ce oare s-au ocupat cei din PSD atunci cand au facut parte din Guvern? Care a fost principala lor grija pe 2009, daca de criza doresc sa se ocupe abia in 2010?


Sa revenim la confruntarea de la Cluj.

Presedintele Traian Basescu si-a modificat programul pentru a face aceasta confruntarea posibila. Crin Antonescu si-a anulat miting-ul electoral de la Vaslui, in schimb Mircea Geoana care se batea cu pumnul in piept ca vrea dezbatere pe teme de interes national a dat bir cu fugitii.

Cei din PSD stiu ca au un candidat, care daca apare intr-o confruntare TV, iese cu siguranta sifonat, indiferent daca dezbaterea este cu Traian Basescu sau cu Crin Antonescu. Asa ca sambata au preferat sa piarda cateva voturi decat sa-si taie de tot craca de sub picioare.


Mircea Geoana mai nou pare sa fi decoperit maximele populare si le aplica in campania electorala.

1. Fuga e rusinoasa, dar sanatoasa.

2. Cand doi se bat, al treilea fuge.

3. Fiecare pasare pe limba ei piere. (Mircea Geoana a fost cel care a venit cu ideea unei confruntari TV)

3. Lasul vorbeste ca un tigru, dar lupta ca o soparla.

4. Aschia nu sare departe in PSD. (liderul PSD a invatat de la Gheorghe Nichita sa fuga de confruntarile TV. Iesenii isi amintesc cu siguranta de cate ori a fugit in campania pentru locale Gheorghe Nichita de dezbaterile TV cu domnul rector Dumitru Oprea. )

5. Fricosul striga “Va este frica!” Mircea Geoana intreaba pe site-ul personal „De ce va etse frica, domnule Basescu?” In fapt, ii propunea lui Traian Basescu sa faca impreuna un „exercitiu de democratie si, in acelasi timp, de respect fata de tineri.” Cum ramane cu exercitiu de democratie? Cum ramane cu respectul fata de tineri? Cui i-a fost frica, domnule Geoana?


Recunosc ca imi pare rau ca nu a acceptat confruntarea si nu pentru ca as fi vrut ca Mircea Geoana sa ne spuna ce discuta pe malul Dunarii cu Vantu nu asteptam nici sa ne explice de ce a fost pe ascuns in vizita la Moscova, dar as fi vrut sa vad in ziua aia la Cluj sustinatorii lui Mircea Geoana. Sa vad in spatele lui „echipa” formata din Iliescu, Nastase, Vanghelie, Hrebenciuc, sa vada romanul ca un vot dat lui Mircea Geoana este un vot dat lui Iliescu, lui Nastase, lui Vanghelie.


Desi gestul lui este de o lasitate maxima, candidatul PSD la prezidentiale mai ramane insa cu o urma de demnitate, pentru ca el fuge doar de confruntarile TV si in vizite secrete la Moscova, insa colegii de partid, Adrian Nastase si Miron Mitrea fug de justitie de ani de zile.


Sunt convinsa ca pe 22 decembrie electoratul va taxa lasitatea!

Un comentariu:

danut chidon spunea...

Geoana dovedeste ca e 'nepotul politic" al lui Iliescu ! Si da o "tura" la Moscova...in nume propriu ! Interesant poate fi ce a promis Geoana la Moscova rusilor daca ajunge Presedinte si ce a cerut in schimb ... !!!