marți, 10 noiembrie 2009

A fi liberal nu inseamna sa votezi cu PNL la alegeri

A fi liberal presupune sa fii intelegator, sa ai vederi largi, sa fii tolerant. In Romania ideea de liberalism e confiscata pe nedrept de Partidul National Liberal pentru ca desi valoriile si principiile liberale sunt de admirat, membrii acestui partid se dezic de liberalism si de bunul- simt pe care il invoca in campanie.

Crin Antonescu spune ca vrea o Romania a bunului-simt, perfect de acord! Si eu vreau! Daca ar trebui sa inceapa de undeva aceasta revolutie a bunului-simt atunci in mod cert ar trebui sa inceapa cu Ludovic Orban, cu Norica Nicolai si chiar cu Crin Antonescu.

Eu privesc bunul- simt ca pe o masura a bunei cresteri, a respectului pentru cei din jur. Bunul- simt il ai sau nu-l ai. Nu cred ca il putem dobandii pe parcurs, inclin sa cred ca il avem in noi. Liberalii il au doar pe materiale de campanie si atat.

Candidatul PNL la prezidnetiale ar trebui sa-si schimbe cat mai repede sloganul de campanie pentru ca liberalii lui in frunte cu el nu au decat iesiri lipsite total de bun-simt. Si ce e mai rau e ca sunt constanti in astfel de iesiri.

Crin Antonescu spunea ca "Ludovic Orban este un om care din 1990, de cind il cunosc, a actionat in spiritul valorilor liberale, care inseamna tocmai toleranta, drept la diversitate si respectarea principiilor pe care tocmai le-am enuntat.” Ori domnul Antonescu nu-si cunoaste oamenii din partid ori are o memorie selectiva.

In 2006 Ludovic Orban a jignit femeile din PD.

“La nivelul conducerii centrale a PNL am avut doua doamne: Mona Musca si Raluca Turcan. Mona a plecat pentru ca era ocupata sa-si tina cuvintul fata de Basescu, nu fata de electorat, pentru ca electoratului i-a promis ca va guverna bine in Romania. Am ramas cu Raluca Turcan, asta e, ce sa facem (...) Va recomand sa nu urmati stilul de cariera politica al Ralucai Turcan, Mioarei Mantale, Elenei Udrea. Nu trebuie sa treceti prin patul nici unui sef daca vreti sa ajungeti in functii publice importante", a spus Orban pe 25 martie 2006, la o reuniune a Organizatiei Femeilor Liberale din judetul Alba.

Pe 3 octombrie, la Alba Iulia, Orban il jignea pe Traian Basescu.

"Am auzit ca Traian Basescu tunde berbeci; Traian Basescu ar fi in stare si sa behaie daca oile ar avea drept de vot. E adevarat ca nu l-am vazut asomand vreun porc, pentru ca, daca ar incepe, nu s-ar mai putea opri la citi porci ar trebui sa asomeze. Dar ar fi in stare sa grohaie daca porcii ar avea drept de vot. L-am vazut pe Traian Basescu purtind clopul cu pana de paun. Cred ca ar fi in stare sa faca si ca paunul daca paunul ar avea drept de vot", a spus atunci Orban.

Duminica, 8 noiembrie, Ludovic Orban a descris la RealitateaTV in cateva cuvinte pe cei 5.126.894 de romani care au votat in turul al doilea cu Traian Basescu :


Eu as rezuma asa: cine voteaza cu Basescu, alcoolicii, tiganii si prostituatele, probabil, desi ma indoiesc ca prostituatele vor vota cu Basescu, avind in vedere cum arata", a declarat prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban.

Unde este acum vocea societatii civile? Cele patru ONG-uri care s-au grabit sa-l ascuze pe Presedinte ca fura prin referendum nu vad discriminarile facute de liberali? Organizatiile de romi nu au auzit declaratia lui Orban?

Si ma mai intreb daca cei care au facut partea din Alianata D.A formata din PD si PNL se numesc tot tigani, alcoolici si prostituate?

In PNL se lucreaza in echipa sau mai bine zis cine seamna se aduna. Am sa continui cu alte declaratii facute de mai “marii liberali” ai tarii.

Eu sunt femeie in politica, dar n-am gandit niciodata cu ovarele. Trebuie sa gandesti cu ovarele ca sa crezi in invitatiile lansate de Traian Basescu” a declarat Norica Nicolai

Crin Antonescu ne invita la Revolutia bunului -simt prin declaratii de genul:

“Negoita este omul de paie al lui Basescu. Este un politruc de rangul 2”

Crin Antonescu catre Boc: „Sunteti beat de euforie. Ati tras ceva prafuri usoare?”

Presedintele Partidului National Liberal spune ca ar vota in turul 2 chiar si cu Gigi Becali sau Vadim Tudor, doar ca sa nu castige Basescu.

Pe site-ul personal Crin Antonescu ne invata pas cu pas cum construim o Romanie a bunului-simt. Un prim pas este sa ne alegem Modelul Corect. Sa inteleg ca Gigi Becali si Vadim Tudor sunt in opinia lui Crin Antonescu modele corecte ?

Un al doilea pas spre o Romanie a bunului- simt, sustine Crin Antonescu ca este : “ Spuneti nu violentei”. Tind sa cred ca se refera si la violenta de limbaj cand afirma pe blog : Ura, violenta, agresivitatea nu rezolva nimic. Te racoresti pe moment, dar atat. Nu poti trai normal intr-o tara in care oamenii se ataca cu ura unii pe altii pe strada, in trafic, pe internet, la televizor, in institutii.

Tot in acest manifest de bun-simt se incadreaza si declaratia lui Antonescu despre Traian Basescu :

Basescu e ca o codoasa batrana la intrarea in bordelul politicii romanesti"

Unde este bunul- simt de care ne tot vorbeste Crin Antonescu? Ce principii liberale respecta domnii din PNL ?

Din pacate bunul simt nu ramane decat un slogan scris pe pliantele, pe afisele si pe bannerele lui Crin Antonescu. Un slogan in spatele caruia se ascunde non-valoarea, se ascund mitocaniile lui Orban, se ascunde DOAMNA Norica Nicolai. Un slogan care nu e sustinut prin fapte nici macar de cel care pretinde ca este initiatorul revolutiei bunului-simt

Parafrazandu-l pe Friedrich Nietzsche spun ca de bun- simt toata lumea are nevoie dar in primul rand cei din PNL au mare nevoie de el.



5 comentarii:

Răzvan spunea...

nu ti-e rusine? pedelistii au ajuns sa vorbeasca de bun-simt? " tiganca imputita", " pasarica", "sa te pun pe masa" etc.
nu v-ar fi rusine?!
Daca si activisti pedelisti, care fac parte din organizatia de tineret?! vorbesc ede bun-simt, atunci inseamna ca generatia politica mult asteptata nu e decat o continuare a ceea ce a fost pana acum: pupincurism, slugarime, lipsa de initiativa.
rusinos!

Sorin Afloarei spunea...

1. Nu il mai asculta pe Crin Antonescu ca nu reusesti sa il intelegi.

2. Crin Antonescu nu e responsabil de declaratiile altor membrii PNL. In PNL fiecare zice ce vrea, spre deosebire de PDL unde toti zic ce zice taticu'.

3. Traian Basescu in calitate de presedinte al Romaniei "gaozar","tiganca imputita" si as putea continua.

4. Sunt de acord cu parerile diferinte in ceea ce priveste candidatul la presedintie, insa daca am face un bilant al lui Traian Basescu in cei 5 ani, nici membrii de partid nu l-ar mai vota.

Succes

Anonim spunea...

eu va dau doar un exemplu-ziua de ieri :vizita dumnealui din Oltenia ...
cum au venit oamenii la mitingul C.Antonescu : din ordinul primaruluide la SIMIAN -MITA:o zi libera si inca ceva :P
... ce bun simt!!!!
http://www.televiziuneaseverin.ro/rts2/index.php?option=com_content&task=view&id=6032&Itemid=9

Anonim spunea...

prezidenţiabilul Crin Antonescu.
-Suspicios, încordat, un outsider care reuşeşte să devină lider ales pe criteriul uşurinţei de a fi manevrat
- foloseste bunul simt ca paradox

Anonim spunea...

PAI VAD CA CEEA CE VREI VOI SI CE CREDETI CA INSEAMNA A LI LIBERAL, ESTE EXACT INVERS CE SE INTAMPLA IN PDL SI CU BASESCU...NE FACETI SA RADEM....