marți, 8 septembrie 2009

Performanta lui Crin Antonescu

Domnule Crin Antonescu, stimate fost ministru al Tineretului si Sportului in guvernul CDR din perioada 1997-2000, mai reflectati la perioada in care dumneavoastra ati fost în această funcţie si vorbiti despre ce aţi realizat atunci. Rezumaţi-vă la fapte concrete iar discursurile pastrati-le pentru campania electorala. Nu avem nevoie acum de ore de oratorie.
Sau poate ne explicati si de ce nu ati luat nicio atitudine atunci cand Premierul Tariceanu a subliniat cu tarie ca SPORTUL NU REPREZINTA O PRIORITATE NATIONALA ! Unde ati fost domnule Crin Antonescu in acea perioada? Atunci nu va pasa de situatia sportului romanesc?

Trebuie sa recunosc ca fraza urmatoare este fabuloasa.

"Romania!!! Binecunoscuta patrie a bazinelor de inot, a infrastructurii sportive de cea mai inalta calitate, tara unde gasesti la tot pasul inotatori de cea mai mare valoare”, zise Crin Antonescu pe blog.

Sa recapitulam : Crin Antonescu a fost 4 ani ministru al Sporturilor, Tariceanu s-a laudat 4 ani ca „economia duduie”. Unde sunt bazele sportive, bazinele de inot? Unde e infrastructura sportiva? Lipsesc cu desavarsire si bazele sportive si bazinele de inot.
E rusinos sa te folosesti de performantele unor sportivi ca sa mai castigi un pic de capital electoral.

Incep sa cred ca traim in Romanii diferite.
In Romania mea pe plan sportiv nu s-a construit nimic in ultimii 15 de ani, in Romania mea avem oameni mici, dar sportivi mari. In Romania mea vreau sa se intample lucruri, sa se gaseasca solutii, sa se faca proiecte, sa se promoveze sportul, tineretul. In Romania lui Crin Antonescu e mereu campanie electorala.


P.S.1. E un articol scris din dragoste pentru sport.

P.S.2. Tin sa-i multumesc lui Crin Antonescu pentru ca s-a gandit sa-mi lase azi la usa o scrisoare in care imi transmite ca ma intelege si ca stie ce simt. Si ii multumesc si pentru calendar. Chiar aveam nevoie acum in septembrie de un calendar. Si da, Romania o schimbam NOI toti.

8 comentarii:

Mihai Pitesti spunea...

In Romania lui Basescu&Boc nu se promoveaza oamenii competenti, ci oamenii corupti! De ce sa ajutam un sportiv de performanta cand putem sa dam banii astia pentru Udrea, Ridzi sau EBA? Ei reprezinta Romania? Sau sportivi emeriti precum Camelia Potec?

Unknown spunea...

Dupa cum am mai raspuns si pe blogul doamnei Placinta, care trata aceeasi tema, perioada in care dl Crin Antonescu a fost ministru al Tineretului si Sportului a fost o perioada de tranzitie, fiind primul guvern de dreapta din 1990 incoace si un guvern in care se aflau 13 partide, printre care si partidul dvs. Intelegeti probabil ca pe vremea aceea prioritatile guvernului respectiv nu era sportul, ci mai degraba privatizarea si reducerea somajului. In schimb in ultimele 7-8 luni noul guvern, in care MTS se afla in ograda PDL nu a reusit sa miste nici macar un deget pentru imbunatatirea situatiei sportivilor romani si nu doar ca a 'reusit aceasta performanta' dar, mai mult, a reusit sa si sparga bani pe evenimente inutile pentru a aduna fonduri pentru campania electorala a domnului Basescu.

Anonim spunea...

Doar in ultimele 7-8 luni, adica in perioada de criza trebuie sa ne gandim la sport. In perioada de 5 ani de crestere economica in care se dadeau 70 de mii de euro pe un logan, erau alte prioritati pentru d-l Tariceani si d-l Antonescu. Economia duduia si noi nu aveam bani pentru sport. Culmea ipocriziei.

Andreea Stoleru spunea...

@Mihai Pitesti

"In Romania lui Basescu & Boc" Doina Melinte este secretar de stat in cadrul MTS.

Anonim spunea...

Sarut mana
Va scriu ca un apolitic convins, pentru ca, din punctul meu de vedere, politica in forma actuala este, ca si religia, o inventie total inutila a omenirii . Nu insist, dar politica trebuie sa fie un instrument al binelui, nu sa traiasca per-sei.
Trebuie sa fiti fair, indiferent de culoarea politica, si sa nu faceti socoteli pe spezele lui Antonescu, pentru ca traiti in acasta tara si cunoasteti ce este nociv pentru ea. Nu putem ajunge mereu la tras linie si cantarit ceva de necantarit. Ce zic eu, un om simplu? Ca trebuie facute analize la fiecare candidat la presedintie si bagat la teste (incepand cu cele de gramatica de clase primare). no offence. mai departe, mai vedem...

Sandu Anghelus

Balaurul spunea...

Nu stiti ce inseamna poltica, ce inseamna sa te lupti pentru scaunul din cotroceni dar voi comentati de dragu de a comenta. serios acuma. stiti ce inseamna toate astea? sau v-ati facut un blog doar ca sa va aflati in treaba.

Paula spunea...

In loc de critici aduse Guvernului Tariceanu...mai bine ati face ceva pt sport si sportivii nostri. Guvernul BOC reprezinta cea mai dezastruoasa guvernare a Romaniei !Au nevoie disperata de nevoie de un pic de responsabilitate si dorinta de munca

Andreea Stoleru spunea...

@ Balaurul

Ai punctat foarte bine, pentru scaun lupta majoritatea dintre candidatii la prezidentiale. Eu , naiva de mine, credeam ca lupta pt un program politic, pentru romani... Poate ma lamureasti si pe mine ce inseamna politica.