miercuri, 7 mai 2008

A fi indiferent este o virtute?

Scriam intr-un articol anterior ca iesenii au iesit pe ultimul loc in topul celor mai amuzanti romani. La vremea aceea nu intelegeam de ce sunt in coada listei. Ultimele vizite prin cartierele iesene alaturi de OTPD-L m-au facut sa-mi dau seama de ce iesenii nu mai au puterea sa zambeasca, sa fie optimisti.

Cum sa zambesti cand zi de zi vezi in jurul tau sunt gunoaie, cand tii copilul in casa pentru ca in jurul blocului sunt caini vagabonzi si nu sunt parcuri unde sa se joace? Cum sa zambeasca batranii cand nu au nici un motiv sa se bucure de ziua de maine? Cum sa zambesti cand vezi ca “marii artisti” fac pe bani grei playback pe “marea scena” de la Palat si sunt sarbatoriti de Primarie cu artificii iar talentele iesene repeta si tin spectacole sub schelele institutiilor culturale si sunt tratati de Primar cu indiferenta.

Ma deranjeaza oamenii care se complac in situatia asta si accepta cu atata naivitate conditiile actuale de trai. Ma gandesc ca acesti oameni au copii si ii invata sa gandeasca la fel ca ei, ii invata sa accepte orice si sa suporte uneori conditii inumane de trai.

De ce atunci cand vorbim de oras civilizat, modern si european trebuie sa ne raportam la orasele din vestul tarii sau din strainatate?

Niciun comentariu: