vineri, 23 aprilie 2010

Sa ne bucuram de performanta!

Alina Dumitru si Corina Caprioriu, au devenit campioane europene la judo, la categoriile 48 de kg si 57 de kg. Alina Dumitru isi mentine pentru a sasea oara consecutiv titlul european.

Echipa de handbal feminin, Oltchim Ramnicu Valcea s-a calificat in finala Ligii Campionilor.

Pugilistul roman, Lucian Bute, si-a aparat pentru a cincea oara centura IBF la box profesionist invingandu-l pe Edison Miranda.


La Campionatul European de Lupte de la Baku, Romania a castigat patru medalii:Ion Panait (medalie de argint la 66 kg.)
Estera Dobre (medalia de argint la 51 kg.)
Stefan Gheorghita (medalie de bronz la 84 kg.)
Ana Maria Paval (medalie de bronz la 55 kg.)

Dar pentru medaliati nu este spatiu in stirele de la TV, nu este loc nici pe prima pagina a ziarelor. Rezultatele lor au fost trecute cu vederea, a fost mai interesant de mediatizat derbiul Rapid- Steaua sau ce pedeapsa a primit Adrian Mutu in cazul de dopaj. Ne impartim in stelisti, dinamovisti, rapidisti si uitam sa fim romani si sa ne bucuram de marile performante.

Serviti, va rog!

'Kapitalism - Reţeta noastră secretă' -poze de la premiera de gala, miercuri, 21 aprilie, la Cinema Studio din Capitala











La Iasi premiera filmului va avea loc la Cinema Victoria, joi 29 aprilie.

miercuri, 21 aprilie 2010

sâmbătă, 17 aprilie 2010

Kapitalizati-va !


Va interesează cum au păşit din socialism direct în capitalism bogaţii zilei din România? Vă trec fiorii când aflaţi cum s-au privatizat marile combinate,fabrici şi uzine,mândria industriei comuniste? Vă îmbrăcaţi uneori cu hăinuţa de cinefil?
More:
twinarts.ro

luni, 12 aprilie 2010

Dezbatere ISP: Religia in spatiul public: o perspectiva a dreptei romanesti


Institutul de Studii Populare (ISP) si Fundatia Konrad Adenauer (KAS) va invita marti 13 aprilie 2010, la sediul din Str. Alecu Russo nr. 13-19, Ap. 3, incepand cu ora 17:15 la dezbaterea: Religia in spatiul public: o perspectiva a dreptei romanesti

Programul dezbaterii:

17:15-17:30 Sosirea invitatilor, cafea;

17:30-17:40 Cuvant din partea moderatorului dezbaterii, domnul Valeriu STOICA;

17:40-18:30 Vorbitori: Mihail NEAMTU (director stiintific, IICCMER), Bogdan TATARU-CAZABAN (Consilier prezidential pentru cultura si culte);

18:30-19:00 Intrebari si raspunsuri;

Dezbaterile doctrinare privind valorile dreptei au ocolit, cu putine exceptii, intrebarea despre rolul religiei in reconstructia morala a spatiului public romanesc. Ce impact mai au virtutile crestine asupra comunitatilor noastre, intr-o epoca a secularizarii? Care sunt modelele posibile pentru relatia intre Biserica si Stat? Care sunt resursele neexploatate ale sentimentului religios care sprijina, indirect, fenomene complexe precum solidaritatea intre generatii, caritatea, etica moderatiei, demografia pozitiva sau ordinea sociala? Cum vor putea regandi politicienii romani relatia cu traditia crestin-democrata in lumina apartenentei PDL la familia popularilor europeni? In contextul marcat de sarbatorile pascale, ISP va propune o reflectie libera asupra acestor intrebari.
Sursa: ISP

joi, 8 aprilie 2010

Atac lipsit de etica

Scandal mare in presa, Emil Boc “a smuls”, “ a furat” microfonul unui reporter de la Realitatea TV. Prin gestul sau, Premierul a demonstrat inca o data ca o mare parte din presa din Romania manipuleaza.
Sa luam pe rand cele doua posturi tv care pozeaza in victima.

Realitatea TV :

Difuzeaza de zeci de ori filmul in care Emil Boc “smulge” microfonul din mana reporterului.

SMÚLGE, smulg, vb. III. 1. Tranz. A trage cu putere pentru a scoate sau a deplasa din locul unde se află.

Filmul care trebuia sa arate cum a smuls Emil Boc microfonul, arata de fapt ca Prim-Ministrul a luat cu un gest calm microfonul din mana reporterului.

Antena 3 :

Trustul lui Voiculescu a ajuns expert in exagerari. Antena 3 prezinta stirea cu titlul “ Emil Boc fura microfoane “. Daca cei de la Realitatea TV nu stiu care e intelesul/ definitia verbului “ a smulge” , Antena 3 are probleme cu verbul “ a fura”

A FURÁ fur tranz. 1) (bunuri care apartin altcuiva) A-si insusi pe nevazute (in mod nelegal sau cu forta)

Reactia lui Emil Boc e minor in comparatie cu modul in care presa a prezentat aceasta scena. Din pacate aceasta manipulare, dezinformare nu se vede doar la cele doua posturi TV mentionate mai sus, stirea a fost transformata intr-un viral pe online. Motoarele de cautare indexeaza zeci de articole cu titlul: “ Emil Boc a smuls microfonul.”

Gestul si discursul lui Emil Boc pot fi observate in filmul de mai jos. Aici

P.S. Realitatea TV i-a trimis cadou lui Emil Boc un microfon, eu propun ca Premierul sa le ofere cadou CODUL DEONTOLOGIC AL JURNALISTULUI, cu rugaminitea sa citeasca cu atentia punctul 1.3.