vineri, 23 aprilie 2010

Sa ne bucuram de performanta!

Alina Dumitru si Corina Caprioriu, au devenit campioane europene la judo, la categoriile 48 de kg si 57 de kg. Alina Dumitru isi mentine pentru a sasea oara consecutiv titlul european.

Echipa de handbal feminin, Oltchim Ramnicu Valcea s-a calificat in finala Ligii Campionilor.

Pugilistul roman, Lucian Bute, si-a aparat pentru a cincea oara centura IBF la box profesionist invingandu-l pe Edison Miranda.


La Campionatul European de Lupte de la Baku, Romania a castigat patru medalii:Ion Panait (medalie de argint la 66 kg.)
Estera Dobre (medalia de argint la 51 kg.)
Stefan Gheorghita (medalie de bronz la 84 kg.)
Ana Maria Paval (medalie de bronz la 55 kg.)

Dar pentru medaliati nu este spatiu in stirele de la TV, nu este loc nici pe prima pagina a ziarelor. Rezultatele lor au fost trecute cu vederea, a fost mai interesant de mediatizat derbiul Rapid- Steaua sau ce pedeapsa a primit Adrian Mutu in cazul de dopaj. Ne impartim in stelisti, dinamovisti, rapidisti si uitam sa fim romani si sa ne bucuram de marile performante.

Un comentariu:

Ciprian spunea...

Pai scandalurile vand mai bine decat performantele. Ca tot ziceai de dinamovisti, un subiect cu Adi Cristea vinde mai bine ziare precum Cancan si Libertatea decat Gazeta Sporturilor si Prosport.

Televiziunile si presa scrisa sunt mult mai orientate spre plusuri in business decat sa reflecte populatiei societatea cu meritele sale. Pacat ca barfa nu este legitimata ca o competitie sportiva, ca sportul ar monopoliza prima pagina a celor mai citite cotidiene.