joi, 1 octombrie 2009

Iesenii, invitati la o plimbare pe Copou

Directia pentru Sport a Judetului Iasi ne invita sambata,3 octombrie 2009 de Ziua Mondiala a Mersului pe Jos, la o plimbare de 30 de minute.

Traseul propus, cu startul in Gradina Botanica si sosirea pe Esplanada din fata Teatrului National, are sase puncte de informare in Parcul Expozitiei, Gradina Copou, Universitatea „Al.I.Cuza”, UMF „Gr.T.Popa” Iasi, Str. V. Alecsandri, Bd. Stefan cel Mare, unde, participantii la acest exercitiu vor primi informatii cu privire la beneficiile mersului pe jos si sepcute imprimate cu numele evenimentului. Organizatorii au pregatit 5000 de fluturasi si 3000 de sepci.

Evenimentul se desfasoara sub egida Federatiei Romane „Sportul pentru Toti”, Asociatiei Judetene „Sportul pentru Toti” Iasi, Directiei pentru Sport a Judetului Iasi (cofinantator) si Academiei Olimpice Romane - Filiala Iasi.




Ziua Mondiala a Mersului pe Jos s-a celebrat pentru prima data in 1992, la Rio de Janeiro, iar 13 ani mai tarziu, peste 70 de tari au organizat exercitii de mers pe jos, pentru a sarbatori o activitate utila, placuta si sanatoasa. Organizatia Mondiala a Sanatatii a recunoscut in mod oficial importanta Zilei Mondiale a Mersului pe Jos si sustine moral acest eveniment in cadrul initiativei anuale globale, intitulata „Miscare pentru Sanatate”.

Niciun comentariu: