miercuri, 19 august 2009

Record mondial – tratat la rubrica „Diverse” de presa romana

Pe prima pagina a ziarelor este loc pentru Gigi, pentru "Mitica de la Liga" pentru fotbal si iar pentru fotbal. Ma intreb ce performante sportive au aceste personaje de apar zilnic la stiri? Or fi stabilit vreun record national, european, mondial, olimpic si nu am auzit eu?

Tot azi am aflat ca " Frumoasa si Desteapta, Crainica Realitatii TV, Melania Medeleanu stie sa manevreze perfect regele, regina, nebunul si calul." M-am linistit! Are cine sa manevreze nebunii.

Despre un record mondial care este considerat ca unul dintre cele mai formidabile performante din istoria sportului se vorbeste prea putin.

Este fenomenal cum jamaicanul Usain Bolt a stabilit un nou record atletic parcurgand 100 de metri in 9.58 de secunde. Cine mai este interesat sa explice astfel de rezultate, ce procentaj din reusita este dat de codul genetic, ce proportie ocupa munca, ambitia si cat de mare este implicarea stiintei in antrenamentul sportiv?
O astfel de performanta in Romania este tratata la Stiri Diverse, atentia este dirijata spre lauda unor rezultate firesti ale echipelor de fotbal romanesti de a elimina in cupele europene niste anonimi ai Europei.


2 comentarii:

Tivadar Emanuel spunea...

E de-a dreptul stupid sa fie prezentata o astfel de stire la rubrica Diverse. Eu am vazut finala Live - noroc cu Eurosport - ca televiziunile noastre nu ar transmite asa ceva pentru ca nu le-ar fi deloc profitabil!

Anonim spunea...

Am putea pune performanta acestui
vitezist jamaican alaturi de creat
ia lui Michelangelo.Gradul de educa
tie,observatie,analiza,imaginatie
formeaza cererea in arta si sport.
Eu detest sportul de cand am vazut filmul SPARTACUS.Acest trac genial
care a facut prima revolutie de amploare din istoria umanitatii.Cre
d ca a fost de pe teritoriu DACIEI
de exista atatea statui cu daci pe
marile constructii romane.Totii
sportvii cumparatii si vaduti azi
pe bani sant niste glandiatori.
Nu se compara cu creatia artistica.