vineri, 24 iulie 2009

Articol de bun simt

Ma intreb de multe ori care e nivelul telespectatorului roman.

Petrec foarte putine ore pe saptamana in fata televizorului. M-am saturat de senzational, de non-stiri si de asa zisul „divertisment” si nici nu manifest un apetit pentru violenta.
Televiziunele au progresat in stilul lor si asa am ajuns sa avem parte zilnic de violenta verbala, de violenta fizica, de filme de actiune tot cu violenta, am ajuns sa avem si televizunea din garsoniera si televiziunea din autobuz.

A trecut de mult era filmelor educative, a trecut si timpul documentarelor si a concursurilor interactive. Nu ma intreb ce mai este etic sau moral, nici pana unde poate sa mearga manipularea sau cine pe cine manipuleaza, intrebarea e cum iesim din acest cerc vicios. Televiziunele spun ca telespectatorul vrea „paine si circ”, telespectatorul spune ca nu are la ce altceva sa se uite . Televiziunele sunt numite uneori pe buna dreptate „canal TV” si as vrea ca fiecare produs TV sa aiba si termen de garantie, sa stiu sigur ca intr-o zi expira.

Intrarea in UE nu ne-a adus nici bunul simt, nici responsabilitate civica nu ne-a civilizat peste noapte asa cum speram, pana la urma tot noi trebuie sa ne educam.

Spre surpinderea mea PRO TV a facut un prim pas in directia buna. Campania „ Jos palaria ! O campanie de respect” este o initiativa de laudat nu stiu ce efect va avea, dar daca dupa aceasta campania vor fi doua –trei persoane care vor afla ca un cos de gunoi este ca sa fie folosit si injuraturile in trafic nu te duc mai repede la destinatie .... tot e un castig pentru noi.





E trist ca cei 7 ani de acasa lipsesc din CV-ul multor romani si trebuie sa ne educam prin campanii de acest tip.

Textul campaniei :

În 20 de ani am dat jos totul, mai puţin năravul.
În 20 de ani am aflat cum e să te doară în bască, am aflat că vecinul trebuie să moară de ciudă, că pet-ul nu se aruncă numai la gunoi, că în trafic e normal să îţi faci dreptate cu bâta şi că e bine ca străinii, chiar şi în ţara lor, să îţi ştie de frică.
E timpul să arătăm respect celor care nu se umplu de respect, celor care ştiu ce înseamnă adevăratele valori, celor care se ghidează după cei 7 ani de-acasă.
Avem curajul să credem că mai putem schimba ceva în Romania şi ne bazăm pe tine.
Pro-punem instaurarea bunului simţ şi a respectului în România.
Revoluţia ProTv începe cu tine.
Îţi dăm ocazia să fii mândru că eşti român.
A venit vremea sa participi la cea mai puternică revoluţie.
Da-ti jos pălăria în faţa a tot ceea ce merită respectat.Schimbarea pe care o vrei eşti chiar TU Fii cu un cap mai sus decât ceilalţi.
Fii JOS PALARIA !

2 comentarii:

Marius Pârciu spunea...

De ce te uiti la tv?

Anonim spunea...

Legea suprema in stat trebuie sa fie trinitatea de aur a tarilor sup
er civilizate:PERMIS,INTERZIS,OBLIG
ATOR.Daca standardele eticii,esteti
cii si logicii nu sant identice se
instaureaza ignoranta sicoruptia, delatiunea si pauperitatea
ionut