vineri, 20 iunie 2008

Suntem prizonierii propriei noastre alegeri

Una din calităţile omului este cea de a alege. Cu 4 ani în urmă, ieşenii au ales promisiuni, şi-au pus speranţa într-un viitor mai bun. Din păcate azi trăim tot în aceaşi realitate tristă, un oraş gri, un Iaşi primitiv prins sub latura comunismului. Ieşenii au ales iar, au ales proiecte începute care au nevoie de timp, au ales să mai creadă aceleaşi promisiuni, au ales un Iaşi- cultural în care cultura nu este rentabilă, au ales să ţină Iaşul închis. Pentru încă 4 ani suntem prizonierii propriei noastre alegeri.

În naivitatea mea rămân mereu suprinsă de neimplicarea ieşenilor în viaţa socială, rămân mereu surprinsă de indiferenţa pe care o arată oamenii faţa de oraş. Şi da, indiferenţa se numeşte atunci când nu mergi la vot, când tu ca cetăţean te păcăleşti că aşa sancţionezi clasa politică. De aceea cred că nu putem vorbi de învins şi învingător, pasivitatea ieşenilor, abţinerea lor de la votul de duminică a facut ca pe 15 iunie să nu fie nici un câştigător.

Cred ca e timpul ca societatea civila să înveţe să sancţioneze ignoranţa, discursurile populiste lipsite de substanţă, să sancţioneze falsele promisiuni şi să nu mai accepte mizeria şi sărăcia. Altfel continuăm să ne amăgim că evoluam.

Niciun comentariu: