luni, 30 martie 2009

Monica Iacob Ridzi: "Nu am ales eu sportul, ci sportul m-a ales pe mine"


Unii o cunosc de la Valea Jiului, altii au avut ocazia sa o cunoasca in calitate de europarlamentar, reprezinta tineretul Democrat Liberal iar pentru noi toti este ministru al Tineretului si Sportului. Monica Iacob Ridzi ca despre ea este vorba, a raspuns la cateva intrebari pentru cititorii revistei VIP. Un editorial cum rar se mai scrie in ziua de azi despre politicieni.

Adora muzica veche, dansurile ­populare si sporturile extreme. ­Este doctor in stiinte ingineresti si va implini 32 de ani in luna iunie. Se numeste Monica Iacob-Ridzi si in prezent ocupa fotoliul de ministru al tineretului si sportului.

Care sint obiectivele dumneavoastra pe termen mediu si lung in ceea ce priveste ministerul pe care il gestionati?

Ministerul Tineretului si Sportului a luat fiinta cu un obiectiv clar definit – acela de a acorda importanta cuvenita acestor doua domenii de interes, tineretul si sportul, domenii de care depinde, fara a exagera in vreun fel, viitorul tarii noastre. Cind vorbim de sport, ne propunem doua lucruri esentiale, si anume incurajarea sportului de masa si sustinerea performantei. Incurajarea sportului de masa este o prioritate a mandatului meu, mai ales din cauza starii de sanatate a populatiei. Sedentarismul si obezitatea sint direct legate de lipsa de miscare, iar daca oamenii nu se obisnuiesc sa practice cu regularitate un sport, oricare ar fi acela, efectele negative vor fi resimtite din plin in urmatorii ani. In ceea ce priveste sportul de performanta, aici lucrurile sint ceva mai dificile. Am observat cu totii performantele de la ultima Olimpiada – unii au spus ca rezultatul a fost dezastruos pentru Romania, iar altii au laudat performantele sportivilor nostri, in conditiile in care bazele de pregatire din tara se afla intr-o stare deplorabila. Este evident ca Romania are nevoie de un plan coerent de investitii in tot ceea ce tine de infrastructura sportiva, iar proiecte in acest sens exista. Atunci cind vorbim de tineri, trebuie sa ne referim neaparat la faptul ca, in aproape toata perioada postdecembrista, guvernele anterioare au avut o atitudine surprinzatoare. Tinerii se aflau in grija guvernantilor atita vreme cit frecventau o forma de invatamint. Dupa ce paraseau scoala, acestia nu mai erau sprijiniti intr-o maniera concreta.
Interviul integral aici

Niciun comentariu: