sâmbătă, 31 mai 2008

Atentie, se lucreaza !

Pentru PD-L campania electorala s-a incheiat, insa unele partide se pare ca mai au nevoie de timp in afara termenului legal pentru a lansa tot felul de informatii eronate si pentru a provoca diversiuni menite sa creeze nervi in randul soferilor ieseni, lipind abtibilduri cu imaginea profesorului Dumitru Oprea pe parbrizele masinilor.

Imi pare rau ca intr-un Iasi al secolului XXI unele partide politice isi mai permit sa subestimeze inteligenta si vigilenta electoratului.

vineri, 30 mai 2008

Nici eu nu votez Nichita!

Nu votez Nichita pentru ca nu as sti cand trebuie sa ii urez traditionalul “La multi ani”, de Sf. Gheorghe sau de Sf. Mihail.

vineri, 16 mai 2008

Unde este realitatea?!




In emisiunea de aseara de la Realitatea, au fost difuzate in acelasi timp doua sondaje total diferite. Unul, pe care s-a pus foarte mult accent, a fost prezentat de moderatoarea emisiunii, Andreea Cretulescu si ii reprezenta pe candidati astfel: Gheorghe Nichita care conducea cu un procentaj fabulos,urmat de Cristian Adomnitei si Dumitru Oprea.

Cel de-al doilea sondaj a fost “prezentat” sub forma unui graphic pe ecran timp de aproximativ 5 secunde, rezultatele fiind de data aceasta foarte diferite de primul: astfel Dumitru Oprea este cel care conduce batalia cu 64%, urmat de Gheorghe Nichita cu 24% si Cristian Adomnitei cu 12%.

Intreabarea mea este unde este realitatea, Realitatea?!

joi, 8 mai 2008

Bancul cu timpul, la moldoveni

Plimbandu-ma prin oras am avut ocazia sa vad cererea de prelungiri adresata iesenilor de catre primarele jiji. Prin urmare, hopa-topa pe google sa caut partea cu timpul reflectat in folclorul moldovenesc.

Printre altele, am gasit si bancul de mai jos.

La moldoveni, timpul curge cu trei viteze: incet, incetishor si pi loc.

Prin urmare, am gasit si o porecla fugarului de la emisiunea TVR: G...... N...... Pi Loc!

miercuri, 7 mai 2008

A fi indiferent este o virtute?

Scriam intr-un articol anterior ca iesenii au iesit pe ultimul loc in topul celor mai amuzanti romani. La vremea aceea nu intelegeam de ce sunt in coada listei. Ultimele vizite prin cartierele iesene alaturi de OTPD-L m-au facut sa-mi dau seama de ce iesenii nu mai au puterea sa zambeasca, sa fie optimisti.

Cum sa zambesti cand zi de zi vezi in jurul tau sunt gunoaie, cand tii copilul in casa pentru ca in jurul blocului sunt caini vagabonzi si nu sunt parcuri unde sa se joace? Cum sa zambeasca batranii cand nu au nici un motiv sa se bucure de ziua de maine? Cum sa zambesti cand vezi ca “marii artisti” fac pe bani grei playback pe “marea scena” de la Palat si sunt sarbatoriti de Primarie cu artificii iar talentele iesene repeta si tin spectacole sub schelele institutiilor culturale si sunt tratati de Primar cu indiferenta.

Ma deranjeaza oamenii care se complac in situatia asta si accepta cu atata naivitate conditiile actuale de trai. Ma gandesc ca acesti oameni au copii si ii invata sa gandeasca la fel ca ei, ii invata sa accepte orice si sa suporte uneori conditii inumane de trai.

De ce atunci cand vorbim de oras civilizat, modern si european trebuie sa ne raportam la orasele din vestul tarii sau din strainatate?

vineri, 2 mai 2008

Coregrafie slaba la PSD si start ratat de PNL

Ma intrebam zilele trecute ce slogan va avea PSD-ul in campania electorala. Dupa 5 ani in care primarul nu a miscat un deget la Iasi iar marele lui proiect cultural este doar un kitch electoral, „Puternicul” vine acum si ne multumeste pentru rabdarea cu care am suportat in acesti ani incompententa lui. Ei da! am invatat ceva in dimineata asta, sa nu ma intreb niciodata cat de departe poate merge tupeul si ipocrizia in tabara rosie, pentru ca la ei se pare ca tinde spre infinit.

„Lucrurile importante au nevoie de timp” NU, MERCI! Nu vreau sa mai privesc inca 10-20 de ani schelele de la Teatrul National, Trei Ierarhi, Palatul Culturii si Filarmonica, nu vreau sa mai fac slalom printre gropi si sa respir aerul imbacsit de miros de mici si acorduri de manele ca si cum pe ieseni ii uneste afumatoarea cu mici si bere.

Dar trebuie sa recunosc ca machetele electorale din ziare il reprezinta, Nichita isi recunoaste incapacitatea de a conduce Iasul, iar poza lui cu bratele incrucisate exprima dezinteresul, indiferenta, refuzul comunicarii, incompetenta, gandirea inchisa, atribute ce l-au carcaterizat in toti acesti in ani in care a incercat sa conduca Iasul.

Asadar s-a dat startul campaniei electorale. Coregrafie slaba pentru PSD, si start de campanie ratat de PNL .